Over Bio Drôme

De geschiedenis van Bio Drôme Goes
Na een aantal jaren op de markt natuurvoeding verkocht te hebben besloten de vorige eigenaren, Gerard en Joke Pieksma, in 1980 een klein winkeltje met een vloer oppervlak van 18m2 genaamd De Koriander te openen, in het ’t witte Paerdstraatje in Goes. Dit bleek een goede stap want al gauw was er een vaste klanten kring ontstaan en was de winkelruimte al weer te klein.

Hierdoor besloten ze op zoek te gaan naar een wat groter pand om de klant nog beter te voorzien in de vraag naar biologische producten en natuurvoeding. Na een korte zoektocht leidde dit tot de opening van de nieuwe winkel in de zomer van 1984 in de Lange Vorststraat op nummer 68. Hier werd het assortiment wat bestond uit de basis producten zoals honing, meel, muesli, sap, etc uitgebreid met verse groente en fruit, brood en gebak, zuivel en vleesvervangers.

Omdat de winkel steeds beter begon te draaien en natuurvoeding en biologisch steeds meer aandacht kregen was de volgende logische stap op nieuw een verhuizing naar een nog groter pand. In de zomer van 1989 volgde de volgende verhuizing. Nu werd de winkel verplaatst naar de Papegaaistraat 13. Hier was een mooie winkel ruimte met een winkelvloer van 75m2 meter en nog een ruim magazijn waar voldoende opslagruimte was. De winkel kreeg meteen een breder assortiment droge kruidenierswaren en verse producten.

In 1997 kwam ik, Damario Luitwieler, stage lopen bij de Koriander. Deze stage was een succes en beviel van beide kanten waardoor er aan mij werd gevraagd of ik ook in de weekeinden en vakanties wilde komen werken in de winkel. Dit was het begin van een goede samenwerking tussen mij en de vorige eigenaren. In 1999 was ik klaar met school, zodoende werd mij een baan van 32 uur per week aangeboden, die ik meteen accepteerde want ik had het prima naar mijn zin in dit bedrijf. Ik raakte steeds meer betrokken bij de winkel en haar producten en kreeg ook de mogelijkheid om steeds meer dingen zelfstandig te doen in het bedrijf.

In 2002 besloot hij een opvolger te zoeken voor zijn bedrijf. Ik werd verrast met de vraag of ik de winkel wilde overnemen omdat ik er al zo betrokken bij was. Deze stap heb ik toen, op 22 jarige leeftijd, genomen.

Vanaf september 2002 was het dan officieel een feit: De Koriander Goes had, in mijn persoon, een nieuwe eigenaar. Ik trok de lijn door die ik reeds had gezet in de afgelopen jaren. De winkel werd completer en voller. Al snel volgde er een verbouwing, nieuwe inventaris zorgde er voor dat het assortiment kon blijven doorgroeien.

Na ruim vier jaar de winkel gedraaid te hebben in de Papegaaistraat vonden we een nieuwe, grotere locatie: een pand aan de Bierkade in Goes, met een oppervlake van ruim 150m2. Daar hoorde ook een nieuwe naam bij: Bio Drôme. 30 augustus 2007 was het dan zover: na vele avonden en zondagen zwoegen door ons en de mensen die ons geholpen hebben werd de nieuwe winkel officieel geopend! Met nu overigens twee eigenaren: mijn vrouw Iris is mede-eigenaar geworden.